Με ένα λιτό μήνυμα στην ιστοσελίδα της, η Cyanogen ανακοινώνει ότι στις 31 Δεκεμβρίου τερματίζει όλες τις υπηρεσίες της αλλά και τις καθημερινές εκδόσεις του λειτουργικού της, λίγους μήνες μετά την απόλυση του 20% του εργατικού δυναμικού της.

Η Cyanogen είναι η δημιουργός της ομώνυμης διανομής λειτουργικού συστήματος για smartphones και tablets, η οποία στηρίζεται στο Android. Η Cyanogen πλέον δε θα υποστηρίζει το Cyanogen OS, το λειτουργικό σύστημα που συναντάμε σε smartphones όπως το OnePlus One. Οι κάτοχοι παρόμοιων συσκευών θα πρέπει να «μεταφερθούν» στο CyanogenMod Rom το οποίο δεν αποτελεί εμπορικό προϊόν και συντηρείται από κοινότητα προγραμματιστών.

Η ανακοίνωση αυτή, βάζει τέλος στα φιλόδοξα σχέδια της Cyanogen να αποτελέσει η διανομή της την «καλύτερη εμπειρία Android», με την εταιρεία να δίνει έμφαση πλέον στο πρόγραμμα MOD που επιτρέπει σε κατασκευαστές να αλλάξουν κάποια «κλειδωμένα» κομμάτια της πλατφόρμας του Android, και να τις αντικαταστήσουν με δικές τους υπηρεσίες.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τo Cyanogen OS θα συνεχίσει να είναι διαθέσιμο ως λογισμικό ανοιχτού κώδικα για όποιον επιθυμεί να δημιουργήσει τη δική του CyanogenMod έκδοση.

Cyanogen